Debrecen, 2013. április 26. – A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa diszkont légitársasága ma megkezdi új Debrecen-Dortmund útvonalának működtetését.
A légitársaság első dortmundi járata 2013. április 26-án 15:45-kor száll fel a debreceni repülőtérről. A menetrendszerinti járat hetente kétszer, hétfőn és pénteken közlekedik majd Dortmundba, Németország egyik legforgalmasabb ipari és kereskedelmi központjába. A várakozások szerint az új útvonalon az első évben 30 ezer utas utazik majd.

A Wizz Air három útvonalat üzemeltet a debreceni repülőtérről, Eindhovenbe, Londonba és Dortmundba. A három járat éves szinten 130 ezer utast szállít a cívisváros és a külföldi desztinációk között.
Ez az utasforgalom elősegíti a munkahelyteremtést a régióban és támogatja a turizmus területén létrejövő munkahelyeket.
Az útvonal újabb összeköttetést teremt Nyugat-Európával és számos új lehetőséget nyit meg a helyi vállalkozások előtt.


Indulás: Április 26
Napok: Hétfő, Péntek
Időpont: 15:45
Viteldíj: 4990 forinttól

Jegyfoglalás a wizzair.com oldalon lehetséges, a viteldíjak 4 990 forintnál kezdődnek.

„A Debrecen-Dortmund útvonalban nagy lehetőségek rejlenek” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air kommunikációs menedzsere. – „A gyógyturizmus és a fürdőturizmus egyaránt sokakat vonz.
Az új útvonal kiváló lehetőség a debreceni fogorvosok, a fürdők és a turizmus más szereplői számára, mert szolgáltatásaikat közvetlenül a dortmundi régióban népszerűsíthetik.
A Wizz Air továbbra is elkötelezett amellett, hogy a legnépszerűbb útvonalakon a legalacsonyabb viteldíjakat kínálja utasai számára ” – tette hozzá Daniel de Carvalho.

A Wizz Airről
A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága 40 darab A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, több mint 270 útvonalon, 94 desztinációval, 33 országba.
A Wizz Airnél 1500 szakember biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat, aminek köszönhetően 2013-ban több mint 13,5 millió utas választja a légitársaságot.