A321-es repülőgépekkel bővül a Wizz Air flottája

A Wizz Air részben Airbus A321 típusú repülőgépekre módosította megrendelését

Budapest, 2013. október 18. – A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága* ma bejelentette, hogy Airbus A320 típusú repülőgépekre leadott megrendelései közül huszonhatot Airbus A321-es típusra módosított.

A Wizz Air jelenleg 45 darab Airbus A320-as repülőgépből álló flottát üzemeltet. A részben módosított megrendelés lehetővé teszi, hogy a légitársaság folytassa útvonalhálózata bővítését.
Az Airbus A321 az A320-as gépcsalád legnagyobb tagja, hatótávolsága is nagyobb, mint az A320-as repülőgépeknek. Szárnyfesztávolsága megegyezik az A320 típuséval, de maga a gép 7 méterrel hosszabb így 40 székkel több fér el az utastérben. A nagyobb ülőhelykapacitás támogatni fogja, hogy a Wizz Air népszerű útvonalain megfelelhessen a keresletnek, és alacsonyan tarthassa viteldíjait. A Wizz Air nemrég új, hosszabb távú útvonalakat jelentett be, például Izraelbe, Azerbajdzsánba, az Egyesült Arab Emirátusokba és Oroszországba, a nagyobb repülőgépek valószínűleg ezeken a vonalakon teljesíthetnek majd szolgálatot.