A Kiskunlacháza Airportnak, az ország legmodernebb kisgépes repülőterének Iszak Eszter, a VIVA TV műsorvezetője lett a háziasszonya.
2012. május 8-án Nádas Tamás többszörös műrepülőbajnok EXTRA 300 LP típusú repülőgépével mutatta meg a műsorvezetőnek a kisgépes repülés szépségeit.
Iszak Eszter nagy szenvedélye a repülés: „Mindig is vonzott a repülés, különösen a le- és felszállást élvezem. Nagyon örülök, hogy egy olyan kezdeményezés mellé állhatok, ami Magyarországon egyedülálló színvonalat nyújt a repülősök számára. Lenyűgözőnek tartom, hogy ilyen csúcstechnológiájú beruházás valósult meg Kiskunlacházán. „- mondta el a műsorvezető.A Kiskunlacháza Airportról: A Kiskunlacháza Airport Magyarország legkorszerűbb kisgépes magánrepülőtere, amely a legújabb trendeknek megfelelően épült újjá amerikai és német repterek mintájára. Mindössze 31 km-re található a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtértől dél-keleti irányban, így tökéletes körülményeket teremt akár üzleti felhasználású-, akár hobbi célú repülőgépek számára. A fővárosból autóval fél óra alatt megközelíthető reptér közelében olyan természeti kincsek terülnek el, mint a Kiskunsági Nemzeti Park vagy a Ráckevei Duna.

A reptér teljes területe 485 hektár, ami ötszöröse a budapesti Margit-sziget területének. A Kiskunlacháza Airport a hazai magánrepülőterek között egyedülálló módon 35 hektár szilárd burkolattal rendelkezik. A 2500 méter hosszú és 45 méter széles kifutópályát összesen 29.000 m2 állóhely, aszfaltburkolatú gurulóutak, valamint előterek egészítik ki. Ezzel a Kiskunlacháza Airport Magyarország legkorszerűbb magánrepülőterévé lépett elő.
Az országban egyedülálló, újépítésű hangárak a legmagasabb komfortfokozatot, míg a korszerű technikával felújított alagúthangárak pedig költséghatékony tárolási lehetőséget biztosítanak repülőgépnek és tulajdonosnak egyaránt. A reptéren NINCS LESZÁLLÁSI és FELSZÁLLÁSI ILLETÉK, így akik a Kiskunlacháza Airport területén tárolják repülőgépüket, díjtalanul szállhatnak le- és fel a kifutópályán.

A legmodernebb technikával készült, pormentes és hőszigetelt hangárak tervezésénél fontos szempont volt, hogy különböző méretű repülőgépek befogadására legyenek képesek az UL gépektől az egymotoros kisgépeken át egészen a kis üzleti gépekig, legyenek azok jet-ek vagy turboprop-ok. Minden új és felújított hangár rendelkezik hidraulikus működtetésű ajtóval, külön személybejáróval, speciális beton- vagy kerámiapadlóval és egyedi fogyasztásmérővel. A Kiskunlacháza Airport létesítményei rövid és hosszú távra egyaránt bérelhetők akár személygépkocsi-tárolóval együtt is.

 

Forrás:http://www.kiskunlachaza-airport.hu/