Július 26-án csütörtökön kezdődik a 10. FAI World Advanced Motoros Műrepülő Világbajnokság Magyarországon.

A 10. FAI World Advanced Motoros Műrepülő Világbajnokság jelenleg a műrepülő sport legnagyobb létszámú nemzetközi eseménye, amelyet idén hazánkban rendeznek.
A csapatok már vasárnap megérkeztek és a 3 napos hivatalos edzés után, elkezdődik a megmérettetés. A versenyt augusztus 4-én nagyszabású repülőnap zárja izgalmas légi és földi programokkal, díjkiosztó ünnepséggel és koncerttel.

Négy magyar versenyző indul idén a viadalon. A magyar válogatottat a szövetségi szekcióvezető Ábrányi Tamás mellett Keserű Béla, Kovács Gergely és Nádas Tamás alkotja. Az eseményre Európa több országából is érkeznek műrepülők, a kontinensen kívülről pedig az amerikaiak mellett japán és dél-afrikai versenyzők méretik meg magukat.

A hazai műrepülő sportág különleges évfordulót is ünnepel a világbajnokságon. E jeles eseménnyel tiszteleghetünk az 50 éve Budaörsön rendezett  2. FAI Motoros Műrepülő Világbajnokságon aranyérmet szerzett magyar csapat tagjai – Fejér Miklós, Fejes Péter, Katona Sándor, Pál Zoltán és Tóth József – előtt. Azon a szépemlékű ’62-es viadalon egyébként Tóth József az egyéni összetett világbajnoki címet is begyűjtötte.

További információk:

www.awac2012.hu
www.aerobatics.hu