2011 tavaszán lezárult egy hosszú évekig tartó előkészítő munka, Hatvan mellett egy merész koncepció mentén új magánrepülőtér létesül. A projekt különlegessége a repülőtéren megépülő épületek – a Pilótaházak –egyediségében rejlik.

A Pilótaház egy háromszintes apartman. Az épület sajátossága, hogy a földszinten a Pilótaház tulajdonosa nem csak autóját, kerékpárját, motorbiciklijét tarthatja, hanem a repülőgépét is.
A 13 x 11 méteres földszinti hangárban bármely ma használatos 2-4 személyes repülőgép kényelmesen elfér.
A Pilótaház első emelete és tetőtéri galériája egy Penthouse, amelyhez saját tetőterasz tartozik tetőkerttel.
A Pilótaházakat a tervező Udvarházakba rendezte, 4 Udvarházban összesen 28 Pilótaház épül meg. A következő 2-3 évben egy valódi pilóta-üdülőfalu létesül az M3 autópálya mellett.

A repülőtér és a projekt tulajdonosa szerint: „abban az értelemben nem találmány a Pilótaház, hogy minden egyes eleme létező, máshol már megvalósult, hétköznapi. Semmi szokatlan nincs egy hangárban, egy luxuslakásban, egy nyaralóban, egy tetőkertben. Ami a Pilótaház különlegessége: így ebben a konstrukcióban még sehol nem rakta össze senki ezeket az elemeket.”

Az új repülőtér a Pilótaházak tulajdonosainak stabil, biztonságos hátteret jelent a repüléshez, és egyben a magyar repülés emlékhelyévé kíván válni.
A repülőtér névadója Adorján János, az első magyar pilóta, aki magyar légtérben magyar építésű géppel repült. Az Udvarházakat Dr. Kutassy Ágostonról, Zsélyi Aladárról, Bánhidi Antalról, Endresz Györgyről és Magyar Sándorról, az Udvarházak közti parkot Takács Sándorról, a magyar repülés első mártírjáról nevezték el.

Az Adorján János repülőtér egy új út a pilóták létező igényeinek kielégítésére. Nem vállal többet, mint amit nyújtani tud: 28 pilótának biztosítja a stabil hátteret, a különlegességet, az exkluzivitást.

A további részletekről a http://www.privateairport4u.com honlapon olvashat.