Budapest, 2013. június 20. – A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága Sinka „Popey” Zsolt sikeres Guinness-rekord kísérletét ünnepli, aki a légitársasággal együttműködésben felállította a legnehezebb repülőgép foggal való elhúzásának új rekordját.

Ma 10:25-kor Sinka „Popey” Zsolt belevájta a fogát a hét méter hosszú kötélbe és elhúzta vele a Wizz Air egy új Airbus A320 repülőgépét, ami több mint 50 tonnát nyom. A Budapest Airport és a Wizz Air munkatársai, köztük a légitársaság legszebb légi-utaskísérői együtt szurkoltak Zsoltnak, miközben véghezvitte ezt a hihetetlen mutatványt: 52 másodperc alatt 39,2 métert sétált hátrafelé, miközben magával húzta a 180 férőhelyes repülőgépet. Sebestyén István, a Magyar Guinness Rekord Bizottság elnöke hitelesítettea rekordkísérlet eredményét, amelyet továbbítanak a Guinness Rekordok Könyvének bíráló bizottságához. A Budapest Airport hivatalos jelentése szerint 31,1°C, a beton hőmérséklete pedig 43,3°C volt.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikeres volt a mai rekord-kísérlet” – mondta Sinka „Popey” Zsolt az új rekord felállítása után tartott sajtótájékoztatón. – „Magyarországon nagy hagyománya van, hogy a magyar sportolók sikerei inspirálják azokat, akik nagy dolgokra vágynak. Nagyon sokat jelent nekem, hogy egy újabb célomat érhettem el. A legjobb választás volt aMagyarország egyik sikertörténetének számító Wizz Airrelegyüttműködni. Együtt felejthetetlenné tettük ezt a napot, hiszen én magam mozgattam egy Airbust 52 másodpercen és majdnem 40 méteren keresztül!”

„A Wizz Air gratulál Zsoltnak, hogy felállította a foggal repülőgép húzás világrekordját” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere. –„Most már nyilvánvaló, hogy a repülőgépek sok üzemanyagot fogyasztó földön való mozgatása pusztán izomerővel is megoldható. Ez nagyon felkeltette az érdeklődésünket, és tervezzük, hogy felkérjük Zsoltot, hogy tanítsa meg a földi kiszolgáló személyzetünket is erre, hiszen rengeteget spórolhatnánk, ha mind a 44 repülőnket mind a 94 repült úti célunkon „foghúzással” mozgathatnánk. Az alacsony viteldíjak jegyében lehet, hogy Zsolt a földi kiszolgálás forradalmát indította ma el!” – tette hozzá Daniel de Carvalho.

A Wizz Airről
A Wizz Air, Kelet-Közép Európa legnagyobb diszkont légitársasága 44 darab A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, több mint 270 útvonalon, 94desztinációval, 33 országba. A Wizz Airnél 1600 szakember biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat, aminek köszönhetően 2013-ban több mint 13,5 millió utas választja a légitársaságot. A Wizz Air iPhone alkalmazása már elérhető a http://wizzair.com/en-GB/mobile oldalon.

További információ:
Daniel de Carvalho Bognár Ákos