A BUDAPEST-HURGHADA ÚTVONAL CSAK AKKOR INDUL EL HA VÉGET ÉRNEK AZ EGYIPTOMI POLITIKAI ZAVARGÁSOK!

Budapest, Augusztus 21.– A Wizz Air ma bejelentette, hogy a Budapest-Hurghada útvonal az eredetileg tervezett novemberi időpontban nem indul el.

A döntés azután született meg, hogy a Külügyminisztérium a politikai zavargások miatt Egyiptomot az utazásra nem javasolt országok közé sorolta. A hurghadai foglalással rendelkező utasokkal a légitársaság felvette a kapcsolatot. A Wizz Air az érintett utasok szíves elnézést kérte, és a hurghadai foglalás árának teljes visszatérítését vagy a befizetett összeg egy későbbi utazásra történő felhasználását kínálta fel számukra. A Vörös-tenger nyaralóhelyeire azt követően indulnak újra járatok, hogy a politikai helyzet rendeződik Egyiptomban. A légitársaság felhívta a figyelmet a Wizz Tours kiváló árakon hozzáférhető utazási csomagjaira Dubaiba, Tel-Avivba és más izgalmas úti célokra. Az utazási csomagokat 2013 telére vagy későbbi időpontra októbertől lehet majd lefoglalni a wizztours.com oldalán.
A Wizz Air azt is bejelentette, hogy tartalék kapacitását a Budapest-Moszkva útvonalon használja fel, amely mindennap közlekedik majd. Az útvonal szeptember 23-án indul útjára, és jegyek már foglalhatók a wizzair.com honlapon.

„A Wizz Air sajnálatát fejezi ki az egyiptomi politikai zavargások miatt, és komolyan veszi a Magyar Külügyminisztérium döntését, hogy Egyiptomot az utazásra nem javasolt országok és térségek biztonsági kategóriájába sorolta” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője. „Minden hurghadai foglalással rendelkező Wizz Air ügyfél számára felkínáljuk a lehetőséget, hogy válasszon a foglalási díj azonnali visszatérítése, és a befizetett összeg egy későbbi utazásra történő felhasználása között. Az utóbbi megoldást választó utasok a megvásárolt repülőjegyek áránál 20 százalékkal magasabb összegből gazdálkodhatnak majd. A Wizz Air emellett a magyar utazók számára már napi járatként kínálja a Budapest-Moszkva Vnukovo útvonalat, illetve felhívja a figyelmet a wizztours.com kiváló ár-érték arányú, téli időszakra szóló utazási csomagjaira Máltára, Lárnakába, Dubaiba és Tel-Avivba. A wizztours.com honlapon hamarosan elindul az értékesítés, de ügyfeleink már feliratkozhatnak ingyenes hírlevelünkre az oldalon” – tette hozzá Daniel de Carvalho.