Mautner Zsófiáék Wizz Airrel fedezik fel az azeri ízeket
Ma este elindul a Wizz Air bakui járata

Mautner Zsófia és Jókuti András, gasztrobloggerek a Wizz Air első bakui járatával utaznak Azerbajdzsánba, hogy közelről tanulmányozzák a helyi gasztronómiát.

Izgalmas gasztronómiai utazásra vállalkozott Mautner Zsófia és Jókuti András. Az Ízes élet háziasszonyától és műsorvezetőjétől nem áll távol a kaukázusi ország konyhaművészete, hiszen Chili és vanília című blogjában már több azeri receptet is megosztott olvasóival. Nem csoda, hogy a népszerű Világevő blog szerzőjével, Jókuti Andrással elhatároztak testközelből is meg akarják ismerni a helyi ízeket.

„Amikor megláttam azt a hírt, hogy közvetlen járat indul Bakuba, azonnal felcsigázta a kíváncsiságomat, ugyanis nagy rajongója vagyok az azeri gasztronómiának, amivel volt szerencsém néhányszor találkozni. Az érdeklődésnek tett lett a vége, így az első járaton ott leszek a Világevővel együtt, hogy felfedezzük az azeri kultúrát és konyhát – mondta Mautner Zsófia, aki Jókuti Andrással együtt blogjaikban és Facebook oldalaikon osztják majd meg a bakui gasztro tippjeiket és kulináris élményeiket.

A Wizz Air június 17-én kezdi meg új Budapest-Baku útvonala működtetését. A járat eleinte hetente kétszer hétfőn és pénteken közlekedik majd, és a várakozások szerint az első évben 30 ezer utast fog szállítani. A Budapest-Baku járat viteldíjai 10990 forintnál kezdődnek (egy útra, beleértve az adókat).