A Magyar Katonai Repülés megalakulásának 70. évfordulója alkalmából a Repülők és Rendvédelmek Bajtársi Egyesülete, a Magyar Veterán Repülők Szövetsége Kecskeméti Szervezete és HM Honvéd Kultúrális Szolgáltató Kht. Kecskeméti Klubja Repüléstörténeti kiállítást szervezett a Kecskeméti Helyőrségi klubban.

Az ünnepélyes megnyitóra 2008. augusztus 25-én került sor. A megnyitóbeszédet Sági János nyá. re. vezérőrnagy, a Légierő volt vezérkari főnöke tartotta. Méltatta a Honvéd Királyi Légierő és utódai nagyszerű tevékenységét. A kiállítás védnökei: Pető István dandártábornok, a kecskeméti Repülőbázis parancsnoka és Sipos Géza nyá. ezredes a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke. A megnyitón több mint száz fő érdeklődő jelent meg.
A kiállításon kronológiai sorrendben látható ötven tablón feldolgozva a magyar katonai repülés története 1912-től egészen napjainkig. Részletesebb feldolgozás nyújt átfogó képet a Magyar Királyi Honvéd Légierő megalakulásától, 1938. január 1-től.

1. Világáborús tábori pilóta és haditengerészeti pilóta és megfigyelő jelvények.

1. Világáborús tábori pilóta és haditengerészeti pilóta és megfigyelő jelvények.

A tablósorozaton főleg fotók és egyéb képek mutatják be a magyar légierő fejlődéstörténetét személyi- és technika vonatkozásban. A vitrinekben pedig a különféle relikviákat és tárgyi eszközöket csodálhatják meg az érdeklődők. Nyomon követhetők Titkos Légierő repülőszázadai, szervezetei, repülőeszközei és felségjelei. Makettek és repülőgép roncsok is láthatók a tárolókban. Néhány vitrinben e sorok írójának gyűjteményében őrzött repülő relikviák: jelvények, kitüntetések, érmek, plakettek, repülőtiszti dísztőrök és egyéb tárgyi eszközök, könyvek is elhelyezésre kerültek.
Az egyik teremben lett elhelyezve különböző repülőgépek és helikopterek fotói. Rögzítésre kerültek a repülőeszközök fontosabb adatai és paraméterei.

Mig-21MF és UM típusú repülőgép katapultülése, VKK-1 magassági ruha, valamint GS-6 típusú hermetikus sisak a mentőernyő előtt.

Mig-21MF és UM típusú repülőgép katapultülése, VKK-1 magassági ruha, valamint GS-6 típusú hermetikus sisak a mentőernyő előtt.

A kiállítóterem közepén látható NR-23 típusú gépágyú, a 9-A 624 típusú 12,7 mm-es Mi-24 harci helikopter géppuskája. Látható még a repülők által használt egyenruhák, valamint a Mig-21MF és Mig-21UM típusú repülőgépekben alkalmazott katapultülés, a VKK-1 magassági ruha és a GS-6 típusú hermetikus sisak. Mellette lett elhelyezve az L-39ZO típusú kiképzőgép katapultülése, benne egy magassági ruha GS-1 jelzésű siskkal.

Messerschmitt Bf-109G típusú repülőgép roncs-alkatrészei a kiállításon.

Messerschmitt Bf-109G típusú repülőgép roncs-alkatrészei a kiállításon.

Vitrinekben látható még a Messerschmitt Bf 109G típusú repülőgép néhány kiásott alkatrésze is. Szintén üvegek alatt szemlélhető meg jónéhány repülőgép makettje.
A kiállítás megvalósításában Schadl György, Őrs Ágoston, Józsa Lajos, Almási Balázs, Kenyeres Dénes, Csábi Károly, Bedő István, Csóka Tamás és még sokan mások működtek közre.
A 70 éves a magyar katonai repülés kiállítás szeptember 11-ig látogatható naponta 10-18 óra között, vasárnap kivételével.