Újabb repülgép szerencsétlenség sokkolta a világot. Vasárnap az Aeroflot egyik leányvállalata az Aeroflot-Nord által üzemeltetett egyik Boeing 737-500-as repülőgép az oroszországi Perm közelében csapódott a földbe.

null

Egyelőre még csak találgatások folynak a katasztrófa okairól köszönhetően a bizar információknak, amit a permi légiirányítás hozott nyílvánosságra a géppel kapcsolatban. Állításuk szerint ugyanis a 737-500-as pilótái nem az irányítás utasításai szerint cselekedtek, hanem épp ellenkezőleg. Vagyis mikor süllyedésre szólították fel őket, akkor a gép emelkedett, illetve jobb forduló helyett bal fordulót hajtottak végre.
Ám ennek ellenére Rogyion Medvegyev kapitányt és Rusztem Allaberdin másodpilótát a permi lakosok hősnek is tekintik, mert a sűrűn lakott 10-15 emeletes házakkal zsúfolt területek helyett a Transzibériai Vasútvonal egyik töltésekkel övezett szakaszára irányította az előzetes találgatások szerint hajtómű meghibásodással küszködő gépet. Így elkerülve a mégnagyob katasztrófát.
A sajnálatos vasárnapi esemény mintegy 88 halálos áldozatot követelt, ám érdekes információ, hogy a gépről késés miatt lemaradt egy 40 fős csoport, illetve néhány utas akiket részegség miatt nem engedtek a fedélzetre.Körülnéztem a youtubon és találtam néhány videót az eseményről.