A Wizz Air megduplázza macedóniai flottáját:

Új repülőgép, 3 új útvonal

Budapest, 2013. augusztus 5. – A Wizz Air ma bejelentette, hogy egy új repülőgéppel bővíti macedóniai bázisát. Az új Airbus A320 repülőgép 2014. április 16-án fog megérkezni Szkopjéba. Az új géppel a Wizz Air flottaberuházása a macedóniai bázison 160 millió dollárra** nő.

Az új repülőgép 13 Szkopjéból induló útvonalon fog szolgálatot teljesíteni, ezzel 2014-re többmint 680 ezerre bővül az ülőhely kapacitás. Ez is bizonyítja, hogy az alacsony viteldíjak segítik a turizmust, hozzájárulnak a munkahelyteremtéshez és fellendítik a külföldi piacok közti üzleti kapcsolatokat, mert az utasok élni akarnak az alacsony költségű légi utazás lehetőségeivel. A Wizz Air növeli a járatsűrűsséget a már meglévő útvonalain Szkopjéból Bázel Mulhouse-ra, Dortmundba, Eindhovenbe, Göteborgba, Malmőbe és München Memmingenre. Továbbá a légitársaság bejelentette, hogy három új útvonalat indít a Brüsszel Charleroi, Frankfurt Hahn és Paris Beauvais repülőterekre, amelyek 2014. április 16-tól hetente kétszer közlekednek majd. Jegyek már kaphatók az új szkopjei útvonalakra hihetetlenül alacsony 1,199* dénáros áron,a wizzair.com oldalon.

A Wizz Air új útvonalai Szkopjéból:

Úti cél Napok Indulás Viteldíjak*
BrüsszelCharleroi Wed, Sun 16Apr 1 499 dénártól
Frankfurt Hahn Tue, Sat 19Apr 1 199dénártól
PárizsBeauvais Mon, Fri 18 Apr 1 499 dénártól

A Wizz Air szkopjei járatai megemelt járatsűrűsséggel fognak közlekedni:

Úti cél Járatok száma hetente
Bázel Mulhouse 3helyett5
Dortmund 2 helyett3
Eindhoven 2 helyett 3
Göteburg 2 helyett4
Malmö 5 helyett7
MünchenMemmingen 2 helyett3

“A Wizz Air alacsony áraival 36 országban támogatja a légiközlekedés bővülését, jól látható, hogy a macedón utasok épp úgy lelkesednek alacsony viteldíjaink iránt, mint a Wizz Air több millió utasa Európa szerte és azon túl” – mondta John Stephenson, a Wizz Air ügyvezető alelnöke. – „Továbbra is elkötelezettek vagyunk a macedóniai piac és az olcsó légiközlekedés infrastruktúrájának fejlesztése mellett. Örömmel jelentem be, hogy válaszul a Wizz Air alacsony viteldíjai iránti nagy keresletre új repülőgép érkezik a szkopjei bázisra. A flotta második gépével a Wizz Air teljes szkopjei flottaberuházása 160 millió dollárra nő**. A bővítés segíti majd a munkahelyteremtést, az új alacsony viteldíjú útvonalak pedig új lehetőségeket nyitnak meg az utasok előtt” –tette hozzá John Stephenson.

* Egy útra, beleértve az adókat.
** Airbus listaárak alapján