A légitársaság négy új útvonal üzemeltetését kezdi meg tizenkilencedik bázisáról 2014 júliusában.

Budapest, 2013. november 14. – A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága* ma bejelentette, hogy 2014 júliusában megnyitja tizenkilencedik bázisát Craiovában, Romániában, ahol kezdetben egy repülőgépet fog állomásoztatni. Az új Airbus A320 típusú repülőgép 2014. július 23-án fog megérkezni Craiovába.

Az új repülőgép összesen hat Craiovából induló útvonalon fog szolgálatot teljesíteni, üzemeltetésének első évében 260 ezerre fogja növelni az ülőhelykapacitást. A légitársaság úgy véli, ez ösztönözően hat majd a munkaerőpiacra a repülés és az idegenforgalom területén, mivel így az utasok további alacsony viteldíjú útvonalakhoz férhetnek hozzá. A Wizz Air növeli a járatsűrűsséget már meglévő útvonalain Craiovából Milánó Bergamóra és London Lutonba, valamint bejelentett négy új útvonalat is Barcelonába, Bolognába, Dortmundba és a Róma Ciampino repülőtérre, amelyek üzemeltetését 2014. július 23-án kezdi majd meg. Jegyek a craiovai útvonalakra már kaphatók a wizzair.com oldalon, a viteldíjak 7 030 forintnál kezdődnek.

A Wizz Air új útvonalai Craiovából

Úti cél Napok Indulás Viteldíjak**
Bologna Szerda, Vasárnap Július 23. 7 030 forinttól
Róma Ciampino Szerda, Vasárnap Július 23. 7 030 forinttól
Dortmund Kedd, Csütörtök, Szombat Július 24. 9 160 forinttól
Barcelona Hétfő, Péntek Július 25. 9 160 forinttól

A Wizz Air megnövelt járatsűrűsséggel közlekedik Craiovából

Úti cél Heti járatszám
London Luton 2 helyett 3 járat
Milánó Bergamo 2helyett 4 járat

„A Wizz Air befektetése Craiovában is azt bizonyítja, hogy a légitársaság elkötelezett a régió iránt” – mondta Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója. – „Az első járatunk 2013 májusában szállt fel Craiovából, ma pedig nagy örömmel jelentjük be, hogy itt nyitjuk meg új bázisunkat, ahol jövő év júliusától egy repülőgép fog állomásozni. Köszönjük romániai utasainknak, hogy ilyen lelkesek alacsony viteldíjaink iránt, hiszen a craiovai régióból utazók már felfedezhették útvonalainkat London Lutonba és Milánó Bergamóba. Ma újabb négy útvonalat jelentünk beOlaszországba, Németországba és Spanyolországba. Reméljük, ezek is nagyon népszerűek lesznek az utasok körében, segíteni fogják a munkahelyteremtést és a repülés és idegenforgalom területén is pozitív hatást gyakorolnak majd. A jövőben is szeretnénk elhozni az alacsony viteldíjakat Romániába” – tette hozzá Abrán György.

** Egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket.