2010. szeptember 24-én a délutáni órákban landolt Ferihegyen a Magyar Légirendészeti Parancsnokság R-14-es oldalszámú Mi-2-es típusú helikoptere.

Az esemény önmagában még nem lenne érdekes, hiszen szinte naponta láthatjuk a légirendészet helikoptereinek le- és felszállását a ferihegyi bázison. Azonban mégis nagy jelentőséggel bír. Az R-14-es több hónapos távollét után tért haza, aminek egyszerű volt az oka. Ez a légijármű elérte a gyártó által előírt javításközi üzemidejét, (két nagyjavítás között 1500 repült óra) ezért az R-14-est a légirendészet, a helikoptert gyártó lengyel “PZL” cég, Swidnikben lévő üzemébe szállíttatta ipari szintű nagyjavításra.

Az ilyen szintű nagyjavításoknál a sárkányon kívül a légijármű szinte minden rendszerét és berendezését kicserélik, így gyakorlatilag egy új helikoptert kap vissza a megrendelő, ami még további 1000-1500 órát jelent (a javítást végző cég állapítja meg, hogy az adott gép mennyit repülhet) a következő nagyjavításig. Ezért talán nem túlzás az a megállapítás, hogy a Magyar Légirendészeti Parancsnokság gépparkja egy új helikopterrel bővült.