Orville és Wilbur Wright

A benzinmotor feltalálását követően, szinte azonnal kísérletek irányultak, annak repülőszerkezetekben való felhasználására. 1897-ben épített először benzinmotort repülőgépébe, az amerikai A. M. Herring. Ennek a szerkezetnek még nem sikerült levegőbe emelkednie. A sikerre még pár évet várni kellett…

A motoros repülés kezdetét, egy zseniális amerikai testvér pár nevéhez kötik. Orville és Wilbur Wright a múlt század elején, kerékpárok gyártásával keresték kenyerüket. Műhelyükben, anyagi lehetőségeikhez mérten repülési kísérleteket folytattak. Sokan nem tudják, de az első kezdetleges szélcsatorna is az ő nevükhöz fűződik. Ők dolgozták ki a merev-szárnyú repülőgépek irányíthatóságának elvét is. A sok kudarc után, 1903. december 17.-én kísérleteiket siker koronázta. A “Flyer” nevű repülőgépükkel, az egyesült államokbeli Kitty Hawk-ban sikerült először elrugaszkodniuk a földtől. Aznap, még háromszor emelkedtek a levegőbe. Az utolsó felszállással 59 másodpercig és mintegy 260 méter távolságot repültek. A 77 kg tömegű, 12 Le teljesítményű benzinmotor, bicikliláncokon keresztül hajtotta meg a szárnyak jobb és bal oldalára felszerelt két, ellentétesen forgó légcsavart.

Ígéretes kísérleteik és eredményeik ellenére, az amerikai kormány nem tartott igényt találmányukra. Saját anyagi forrásokból fedezve fejlesztették, tökéletesítették repülőgépeiket, 1904-1905-ben készült a nagyobb teljesítményű benzinmotorral szerelt Flyer-2 és Flyer-3. Ez utóbbival 1905. október 5.-én, már 39 km távolságot tettek meg, 38 percnyi repüléssel.

Európában eleinte kétkedéssel fogadták a tengerentúlról érkező, repülési sikerekről szóló híreket. 1906. november 12.-én a francia Santos-Dumont 220 métert tett meg repülőgépével. A Franciaországban működő nemzetközi repülőszövetség, az első európai felszállásnak ismerte el. A korszakra jellemző, hogy a korai repülőgép tervezők, a pilóták is egyben. A franciák különösen fogékonyak voltak az új találmányra és a vele megszületett tudományágra. Legjelentősebb tervezőik: Louis Bréguet, Robert Esnault-Pelterie, Henri és Maurice Farman, Léon Morane, Édouard de Nieuport, Raymond Saulnier és Louis Blériot, aki repülőgépével 1909. július 25.-én Calais és Dover között átrepülte a La Manche csatornát.

A repülőszerkezetek fejlesztése, egyben a meghajtást szolgáltató hajtóművek fejlődését is maga után vonta. Kezdetben a szintén gyerekcipőben járó autóiparban használt motorokat építették be a gépekbe. Nem sokkal később, már speciálisan, a repülőgépek számára fejlesztett motorokat használtak, melyek idővel megbízhatóbbak és erősebbek lettek.

Európa más országaiban is elkezdődött a repülőgépek fejlesztése és gyártása. Ezek között említést érdemel, a teljesség igénye nélkül, a brit Frederick Handley Page. Olaszországban Gianni Caproni. Németországban Ernst Heinkel, Hugo Junkers, és a holland származású Anthony Fokker. Oroszországban, a később az Egyesült Államokba emigrált Igor Szikorszkij. Rajtuk kívül jó néhány tervező akadt még, köztük magyarok is, akik nagy betűvel írták be nevüket a repülés történetébe.

Forrás: Szentesi György

Végezetül, egy személyes megjegyzés! A XVII. századi olasz stratéga, Raimondo Montecuccoli híres mondása “…A háborúhoz csak három dolog kell: pénz, pénz és pénz…!” Ha, akkor lett volna repülőgépe, szerintem ma másképp kellene idéznem őt!   ( A szerk. )